Barn är inga leksaker!


skrivet den 13 jun av emma, klockan:11:15
Tänk om fler tänkte efter före de skaffade sig barn, det kryllar verklligen av olämpliga föräldrar idag. Eller det har det säkert gjort i alla tider men idag behöver det ju inte vara så om man inte vill. Man kan lätt se till att man inte blir gravid, göra något åt det samt att det faktiskt är helt accepterat idag att inte skaffa barn.
Det jobbiga är att det verkar som att det blivit modernt idag och att barn är en accessoar bland andra. Likaså att väldigt många är väldigt oförberedda på vad det egentligen faktiskt innebär att ha barn, framförallt hur mycket av sin tid i övrigt man per automatik får lägga åt sidan.

Att man inte kan ha en massa ”Jag” tid om man har småbarn. Det är inte glitter och glam, det är ett slitgöra med vaknätter, blöjbyten och en massa tvätt.
I vissa fall blir det riktigt tragiskt som tex i dettahttp://gt.expressen.se/nyheter/1.2464942/spadbarn-dog-mamman-anhallen Där mamman tar livet av sitt barn, nu har jag ju ingen aning om ifall det verkligen är så att just detta handlar om en mamma som inte tänkt efter före utan velat ha en liten söt leksak och sen tröttnat och fått en ”knäpp”. Men även om det så inte är fallet så finns det alldeles för många andra fal där det är precis på det viset och slutar väldigt tragiskt. Att skaffa barn är ett ansvar man tar på sig för många många år. Inte bara gällande att ha och ta hand om dem utan även för att ge trygghet och värderingar så att de kan formas till bra och ansvarstagande vuxna individer!

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed